Миладину Шобићу национална пензија

Миладину Шобићу национална пензија

Легендарни кантаутор Миладин Шобић добио је статус истакнутог културног ствараоца и доживотну мјесечну накнаду у износу једне и по просечне зараде, одлучила је Влада Црне Горе, на основу приједлога Министарства културе.

Аутор бројних познатих нумера, попут Не покушавај мијењат ме, Од друга до друга, Џемпер за виноград, Кад би дошла Марија, 2016. године добио је годишњу награду 13. јул, иако је био на списку кандидата за награду за животно дјело.
Освајањем награде 13. јул, Шобић је испунио и последњи услов за добијање признања истакнутог културног ствараоца Црне Горе, јер према пропозицијама, умјетник мора имати најмање пет награда од којих је бар једна државна.

Миладин Шобић је рођен у Никшићу 7. јануара 1956. године. Ауторском пјесмом То сам ја 1975. године закорачио је у свет музике и професионално.

Као аутор изражајног сензибилитета и даље је актуелан код публике која прати аутентичан звук никшићког поп-рока. Обраде оригиналних мелодија Миладина Шобића, често су заступљене на репертоару млађих извођача овог музичког жанра.

На име националне пензије никшићки кантаутор ће месечно примати 748,5 евра.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *