КОНКУРС ЗА 10. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ПОЕЗИЈЕ И КРАТКЕ ПРИЧЕ “ВОЈИСЛАВ ДЕСПОТОВ”

КОНКУРС ЗА 10. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ПОЕЗИЈЕ И КРАТКЕ ПРИЧЕ “ВОЈИСЛАВ ДЕСПОТОВ”

У организацији Сцене свих креативних одржава се 10. међународни фестивал поезије и кратке приче деце и младих ВОЈИСЛАВ ДЕСПОТОВ, ЈАНУАР 2019. год.

Које су категорије?

Категорије међународних фестивала поезије и кратке приче Сцене свих креативних су: основци поезија, основци кратке приче, средњошколци поезија, средњошколци кратке приче, у категорији до 30 година поезија, у категорији до 30 година кратке приче.

Који се радови шаљу?

Учесници шаљу радове на слободне теме – до 3 песме и/или до 3 кратке приче. УЧЕСНИЦИ НЕ ТРЕБА ДА ШАЉУ ВИШЕ ОД 3 ПЕСМЕ ИЛИ 3 КРАТКЕ ПРИЧЕ, ВЕЋ ДА СЕ ПОТРУДЕ ДА НАПИШУ И ПОШАЉУ НАЈБОЉЕ И НАЈКВАЛИТЕТНИЈЕ РАДОВЕ. Радови учесника могу бити написани на њиховом матерњем језику. Потребно је код слања радова назначити којој категорији учесник припада, и уз послати рад/радове написати кратку биографију (најбитније је написати где и када се учесник родио, колико година има, где живи, а средњошколци и основци треба да напишу у коју школу иду, и ко им је ментор, ако га имају). Учесници добијају награде за укупан број песама или кратких прича, у зависности од тога колико су песама или кратких прича послали. Радове не објављујемо ни у каквим зборницима, нити часописима, учесници објављују своје радове где и кад хоће и могу. Потребно је у биографији, када учесници шаљу своје радове или објављују књиге, да тачно напишу ако су добили прву, другу или трећу награду, у којој категорији, и ког фестивала, нпр. друга награда за поезију 10. међународног фестивала поезије и кратке приче „Војислав Деспотов“ у категорији средњошколаца. Није довољно написати да су учесници добили другу награду фестивала „Војислав Деспотов“. На овај начин се спречава забуна и збрка у јавности.

До када треба послати радове?

Радове треба послати до 28. јануара 2019. године.

Која је емаил адреса за слање радова?

sskkonkursifestivala@gmail.com

Када и где ће се одржати додела награда?

Додела награда 10. међународног фестивала поезије и кратке приче „Војислав Деспотов“ ће бити одржан у марту 2019. године (о месту дешавања ћемо вас благовремено обавестити) у Новом Саду, уз одговарајући културно-уметнички програм с наступом присутних песникиња и песника, књижевница и књижевника. Обавештење о додели награда биће објављено неколико дана раније.

Да би се неговало књижевно стваралаштво деце и омладине, расписује се Конкурс 10. међународног фестивала поезије и кратке приче деце и младих “Војислав Деспотов“ према идеји и иницијативи Стојана Симића Крпице уз подршку жирија, председника жирија, проф. филозофије Немање Арсовића и члана жирија, књижевнице и професора српског језика Наташе Бундало Микић који раде потпуно бесплатно, у организацији Сцене свих креативних, независно од политике, моћи, новца, секса и насиља, како би се повратило достојанство књижевности и уметности, не тражећи нити добијајући новац од министарства културе града Новог Сада, ни министарства АП Војводине, нити министарства Републике Србије, нити европских ни светских фондова, нити владиних нити невладиних организација нити појединаца, иако би их могли добити. НАГРАДЕ МЕЂУНАРОДНИХ ФЕСТИВАЛА ПОЕЗИЈЕ И КРАТКЕ ПРИЧЕ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ СЦЕНА СВИХ КРЕАТИВНИХ НИСУ ВЕЗАНЕ ЗА НОВАЦ, не може их свако добити, и престижне су. Захваљујемо се песникињама и песницима, писцима и књижевницима на томе што нам дарују књиге које дајемо као награде уз диплому и што наступају на додели диплома као и музички гости.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *