Промоција Трубача фронта на Сочи Здравка Кецмана у Приједору

Промоција Трубача фронта на Сочи Здравка Кецмана у Приједору

Драги посјетиоци нашег сајта,
приједорска Жељезничка станица ће у петак, 14. јуна, у 18 часова имати част бити домаћин промоције двотомног романа Здравка Кецмана Трубач фронта на Сочи. Поред аутора, о роману говориће Миљко Шиндић, Мирјана Радић и Мара Ећим.

Ово двотомно дјело на више од 800 страница говори о изградњи пруга уског колосијека, познатом возу “ћири”, а нарочито се односи на пругу Добрљин – Нови Град – Приједор – Усорци – Сански Мост – Рибник и Дрвар.

Роман обухвата вријеме од око стотину година, од настанка тих пруга до њиховог укидања. Ту су вријеме људи, животи, ратови, а посебно онај на Сочи и Пјави.

– Тежиште романа је Први свјетски рат, и то највише Соча и Пјава. То добро познајем, јер сам горе боравио, живио, и сада одлазим. Роман је настајао од мојих младих година писања, али сам га писао посљедњих десетак година. Он је веома обиман, у два тома, преко 800 страница. Посебна идеја је да се роман промовише у старим жељезничким станицама из тог времена, и почињемо са приједорском, па даље – рекао је Кецман.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *