Услови коришћења

ПРАВИЛНИК

1. Забрањени су директни напади и прозивке засноване на националној, вјерској или расној основи.
2. Код потписивања ауторског рада, зарад једнообразности, испуштаћемо евентуалну титулу сарадника јер није стечена рођењем.
3. Сајт ће функционисати углавном на ћириличном писму.
4. Уредничка цензура мора постојати због валидности сајта те ће задатак уредника бити провјера и одобравање текста за објаву.
5. Док се судови академских кругова око правилне ортографије не усагласе, уредници сајта ће вршити исправке по старијим уџбеницима Правописа (изашлим до 2000. године).
6. Коментари читалаца ће подлијегати цензури само ако се њихов садржај коси са чланом 1 или ако би начином изношења могао нарушити основне поставке писмености.

ПАЖЊА: УПОТРЕБОМ ОВОГ ИНТЕРНЕТ САЈТА ПОТВРЂУЈЕТЕ ДА СТЕ ПРОЧИТАЛИ, РАЗУМЈЕЛИ И ПРИХВАТИЛИ ОВЕ УСЛОВЕ КОРИШТЕЊА (У ДАЉЕМ ТЕКСТУ “УСЛОВИ”) И СЛАЖЕТЕ СЕ ДА СТЕ ОБАВЕЗНИ ДА ИХ ПОШТУЈЕТЕ, КАО И СВЕ ДРУГЕ ПРИМЈЕНЉИВЕ ЗАКОНЕ И ПРОПИСЕ. УКОЛИКО НЕ ПРИХВАТАТЕ ОВЕ УСЛОВЕ, НЕМОЈТЕ КОРИСТИТИ ОВАЈ ИНТЕРНЕТ САЈТ.

СРП може измијенити ове Услове у било ком тренутку измјенама у овом тексту. Требало би да посјетите ову страницу с времена на вријеме да провјерите ажурне Услове, јер сте њима законски везани. Поједине одредбе ових Услова могу бити надјачане експлицитним законским актима или саопштењима истакнутим на другим страницама овог сајта.

I. УПОТРЕБА ИНТЕРНЕТ САЈТА

Сав материјал на овом интернет сајту (у даљем тексту “Сајт”) је заштићен ауторским правима и свака неовлаштена употреба може представљати кршење Закона о ауторском и сродним правима, Закона о жиговима или других закона из области интелектуалне својине. Осим уколико је другачије назначено на другом мјесту на овом сајту, сав садржај можете прегледати, копирати, штампати или преузимати искључиво за личну, некомерцијалну употребу и у информативне сврхе, под условом да све назнаке о ауторским правима или другим власничким информацијама који су садржани у оригиналном документу задржите у свим копијама. Не можете мијењати садржај овог сајта ни на који начин, нити га репродуковати или јавно приказивати, изводити, дистрибуирати или на други начин користити у јавне или комерцијалне сврхе. Не узимајући у обзир претходно наведено, било који софтвер или други материјал доступан за преузимање или кориштење преко овог сајта који посједује сопствене услове кориштења или лиценцирања налази се под заштитом тих услова. Уколико прекршите било који од ових Услова, ваша дозвола за употребу сајта ће бити повучена и бићете обавезни да одмах уништите све садржаје које сте преузели или одштампали.

Осим ако је експлицитно другачије назначено овдје или на некој другој страници овог сајта, ништа овдје садржано, било изричито, прећутно, одрицањем или на други начин, вам не даје право да користите било који дио интелектуалне својине коју сте пронашли на Сајту.

II. ИНФОРМАЦИЈЕ

Сви материјали, повратне информације или друге врсте информација које доставите овом Сајту поводом овог сајта неће бити сматрани за повјерљиве или власничке. СРП ће бити искључиви власник свих информација прикупљених на Сајту или у вези са њим. СРП нема никакве обавезе у односу на такве информације и слободан је да их користи без ограничења за било које сврхе (као што је употреба, репродукција, измјена, објављивање, (ре)дистрибуција, јавно приказивање итд.) и без навођења извора.

Забрањено је постављати или преносити на Сајт или са њега било какве противзаконите, пријетеће, клеветничке, понижавајуће, опсцене, порнографске или друге материјале који крше било које законе.

III. ЛИНКОВИ НА ДРУГЕ САЈТОВЕ

Линкови садржани на Сајту који воде на независне сајтове су приказани искључиво због погодности за вас. СРП није прегледао садржај ових сајтова, не контролише их и није одговоран за било који од ових сајтова или њихове садржаје. Стога, СРП није њихов представник, не пружа никакве гаранције и не прихвата обавезе у вези са овим сајтовима или било којим информацијама, софтвером или другим производима који се тамо могу наћи, или са резултатима који су посљедица њихове употребе. Уколико одлучите да приступите неком од сајтова на које воде линкови са нашег Сајта, чините то на сопствену одговорност.

IV. РЕГИСТРОВАНИ ЗАШТИТНИ ЗНАЦИ

Сви називи, логотипи, жигови, заштитни знаци или ознаке услуга који се појављују на овом Сајту су регистровани заштитни знаци СРП часописа. Не можете користити називе, логотипе, жигове, заштитне знаке или ознаке услуга без претходне писмене сагласности са уредницима овог сајта и часописа.