Моја писма никоме

Моја писма никоме

Прва збирка поезије и кратких прозних текстова, пјесникиње Ана Марие Пилиповић, испрскана је бојама октобра и прекривена велом мистике, каква је и сама пјесникиња. Рођена са првим цвијетом, својих осамнаест прољећа, Ана Мариа живи тражећи умјетност и стварајући сопствени израз. Љубав према књизи одавно посједује и како каже, то дугује дједу Љубомиру. Из саме љубави према књизи родила се љубав према цјелокупној умјетности и култури уопште. Инспирацију проналази у суморном расположењу и античкој митологији, коју често користи у својим пјесмама. Њени стихови одишу дозом сивила украшеног бодлеровским симболима који их употпуњују и чине их егзактном цјелином, створеном не само за прочитати, већ и за доживјети.
„Створена да стварам, рођена да живим, пробуђена да видим у овом свијету, који би без умјетности био пакао.“ Ана Мариа Пилиповић

Промоција збирке ће се одржати у Арт клубу ,,Простор” у петак 14. априла о. г. с почетком у 19 часова. Поред промоције, посјетиоце ће моћи погледати и илустрације које је за књигу радио Спомо Убипариповић. Улаз слободан.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *