НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЈУ, КРАТКУ ПРОЗУ, РОМАН И ПРЕВОД ФЕСТИВАЛА “ТРГНИ СЕ! ПОЕЗИЈА!“ И ТРЕЋЕГ ТРГА

НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЈУ, КРАТКУ ПРОЗУ, РОМАН И ПРЕВОД ФЕСТИВАЛА “ТРГНИ СЕ! ПОЕЗИЈА!“ И ТРЕЋЕГ ТРГА

Након успешно реализована два наградна поетска конкурса, Трећи Трг је 2017. покренуо стални годишњи регионални наградни конкурс за необјављене књиге поезије, кратке прозе, романа и превода.

На конкурс се могу пријавити ауторке и аутори старији од 18 година који пишу поезију, кратку прозу и роман на међусобно разумљивим језицима (Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора) или преводе ове жанрове на српски језик. Одабрани оригинални рукописи биће објављени у престижним библиотекама „12/19” и „про/за”, а преводи у одговарајућим едицијама. Аутори и књиге биће представљени на Београдском међународном фестивалу поезије и књиге Тргни се! Поезија!, Београдском сајму књига и посебним промоцијама.

Конкурс је отворен у три равноправне категорије:

1) Конкурс за прву књигу поезије, кратке прозе или први роман;

2) Конкурс за другу књигу поезије, кратке прозе или други роман (за ауторке и ауторе који су објавили једну или више књига поезије, кратке прозе или романа);

3) Конкурс за преведену књигу поезије, кратке прозе или преведени роман.

Рукописи се примају сваке године од 1.11. до 31.12. за прве две категорије, а током целе године за трећу.

Резултати конкурса биће објављени на сајту Трећег Трга www.trecitrg.rs и на FB страници https://www.facebook.com/TreciTrg/
најкасније до краја марта.

Награда подразумева објављивање књиге и ауторски хонорар у вредности 10% од тиража, организовање промоције и учешће на Београдском фестивалу поезије и књиге.

Слањем рукописа на конкурс аутори дају сагласност (ауторска права) Трећем Тргу за објављивање награђеног рукописа, и прихватају обавезу сарадње са уредницима и дизајнерима, прихватају евентуално одбијање рукописа и обавезују се да до проглашења резултата конкурса исти рукопис неће бити објављен код другог издавача.

Непотпуне и закаснеле пријаве неће бити разматране.

За додатне информације можете нас контактирати на мејл konkurs@trecitrg.rs а више о условима конкурса можете прочитати на www.trecitrg.rs.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *