Данијел Видачак, друго мјесто на овогодишњем Међународном фестивалу поезије за дјецу и младе

Данијел Видачак, друго мјесто на овогодишњем Међународном фестивалу поезије за дјецу и младе

На Међународном фестивалу поезије за дјецу и младе који се одржао у Источном Сарајеву од 12-14.12.2018. године другу награду освојио је Данијел Видачак, ученик трећег разреда друштвено-језичког смјера Гимназије „Свети Сава“ у Приједору. Ментор је Сања Бабић, професор српског језика и књижевности. Данијел је члан многих школских секција, а посебно је активан као члан литерарне секције коју води професорица Бабић.
Овај фестивал одржава се 17 година, а на овогодишњи конкурс пристигло је 516 пјесама које су послала 172 ученика основних и средњих школа из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Србије и Македоније. Фестивал је ове године посвећен лику и дјелу Десанке Максимовић а предсједник жирија фестивала књижевница Дара Секулић уручила је награде младим пјесницима.
Поводом добијене награде Данијел је изјавио:
„Љубав према поезији осјећам још од основне школе. Сјећам се да су управо рецитације тј. одређене пјесме за разне школске приредбе будиле моју страст ка умјетности. У почетку сам писао прозна дјела а по доласку у средњу школу прозу замјењује поезија те наступа нешто зрелији период у односу на основну школу. Поезији остајем посвећен и данас а моји пјеснички узори су Ј. В. Гете и А. Шантић.
Пишем елегичне, родољубиве, социјалне и љубавне пјесме које заузимају посебно мјесто у мом ставаралаштву.
Награда коју сам добио на Међународном фестивалу поезије за дјецу и младе за мене представља велико признање и потврду да сам на правом путу.
Подршку мом стварању дали су моји пријатељи, породица као и професор српског језика и књижевности Сања Бабић. Она ми је указивала на стилске грешке и тако ми помогла да свој пјеснички израз покушам довести до савршенства. Њој се још једном овом приликом захваљујем!“

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *