Нинова награда Владимиру Табашевићу

Нинова награда Владимиру Табашевићу

Владимиру Табашевићу припала је НИН-ова награда за књигу “Заблуда Светог Себастијана”, саопштио је данас жири у београдском Дорћол Платзу.

Табашевић је 65. добитник НИН-ове награде, а одлуку је донео жири који је радио у саставу Тамара Крстић, Бранко Кукић, Иван Миленковић, Марјан Чакаревић и Зоран Пауновић (председник).

Жири је већао од јутрос у 10 сати.

Да подсетимо, у најужем кругу за Нинову награду били су романи “Прекасно” Бранке Криловић, “Одустајање” Јелене Ленголд, “Ухвати зеца” Лане Басташић, “Десети живот” Саше Савановић, “Заблуда Светог Себастијана” Владимира Табашевића и “Београдски трио” Горана Марковића.

О ДОБИТНИКУ: Владимир Табашевић рођен је 1986. године у Мостару, под пуним именом Бошњак-Табашевић Владимир. Студирао је филозофију у Београду. Објавио је књиге поезије Коагулум (2010), Трагус (2011), Кундак (2012), Хрватски кундак (2014). Заступљен је у прегледима и изборима савремене поезије: Простори и фигуре (Службени гласник, 2013), Рестарт (Дом културе студентски град, 2014), Троје (Самиздат, Б92, 2016). Његов први роман Тихо тече Мисисипи (Студио Знак, 2015) штампан је самостално и нашао се у ужем избору за Нинову награду. Оснивач је и један од уредника интернет часописа Презупч који се бави питањем класних односа у друштву. Добитник је регионалне награде за причу Рат, у оквиру Бибер фестивала и награде Мирко Ковач за најбољу књигу младог аутора. Живи у Београду.

Чланак преузет са www.mojnovisad.com

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *