Промоција монографије о Милени Дравић у Приједору

Промоција монографије о Милени Дравић у Приједору

Драги посјетиоци нашег сајта,
ЈУ НБ ”Ћирило и Методије” Приједор Вас позива на промоцију монографије Милена Дравић или кључ снова аутора Аните Панић. О монографији ће говорити аутор и то у сриједу, 3. априла о. г. у 19 часова. Улаз у Градску читаоницу, у којој ће се одржати промоција, је, као и увијек, слободан.

На 364 стране сложене у седам поглавља, аутор Анита Панић, аналитично и уз мноштво занимљивих детаља и фотографија, од којих су неке први пут објављене, представља живот и јединствену каријеру Милене Дравић. Монографија је попут кључа, којим читалац улази у суштину стваралаштва једне од највећих глумица на овим просторима.

„Зато сам увела два драгоцена поглавља која се зову Позоришне и Филмске импресије где је ту, пре свега, мој озбиљан истраживачки рад по библиотекама, архивима кинотека где сам се трудила да нађем неке рецимо француске часописе из шездесетих година где је Милена на насловној страни и да исправим неке грешке са интернета што се тиче саме њене филмографије. А то Милена својом биографијом и заслужује“, објаснила је ауторка монографије.

„С обзиром на то да када оду велики људи, као друштво имамо често осећај да се нисмо довољно одужили, ми као издавач, имали смо ту част да она доживи ову монографију верујући да ће остати као вечни помен онога што је урадила“, истакао је директор „Службеног гласника“ Јелена Триван.

Са потенцијалом да искорачи ван граница Србије, монографија, коју ауторка описује као „лепу слику са рамом Милене Дравић“, објављена је као двојезично српско-енглеско издање.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *