Конкурс за Књижевну награду „Бескрајни плави круг” за најбољи роман

Конкурс за Књижевну награду „Бескрајни плави круг” за најбољи роман

У оквиру новоосноване манифестације Дани Милоша Црњанског, организатори позивају заинтересоване да се јаве на конкурс за Књижевну награду „Бескрајни плави круг” Матице српске за најбољи роман.
Банатски културни центар из Новог Милошева и Удружење „Суматра“ из Новог Сада, уз подршку Матице српске из Новог Сада, Задужбине „Милоша Црњанског“ из Београда и Војвођанског културног центра „Милош Црњански“ из Новог Сада, основали су манифестацију Дани Милоша Црњанског која ће се по први пут одржати крајем новембра 2019. године у Новом Саду и Новом Милошеву.
У оквиру манифестације Дани Милоша Црњанског, а у спомен на Милоша Црњанског и његово дело, у жељи да награђивањем књижевних дела објављених на српском књижевном простору да подстрека развоју наше књижевности, Матица српска је основала сталну годишњу књижевну награду под именом „Бескрајни плави круг“, која ће се додељивати за најбољи роман написан на српском језику.
Први мандат од 4 године поверен је жирију који ће радити у саставу: Марко Недић, председник, Небојша Лазић, Јелена Марићевић, Ранко Поповић и Лидија Томић.
Заинтересовани издавачи и аутори могу да конкуришу са романима објављеним од 1. новембра 2018. Рок за слање књига је 1. новембар 2019. Књиге слати у 5 примерака на адресу: Матица српска, ул. Матице српске 1, 21000 Нови Сад, са назнаком: за Књижевни конкурс „Бескрајни плави круг”.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *