”Самонапуштање” у Приједору

”Самонапуштање” у Приједору

Драги посјетиоци нашег сајта,
приједорска Галерија ”Сретен Стојановић” припремила је још једно изненађење за своје вјерне походнике! У питању је Самонапуштање, изложба ликовних радова Тијане Којић! Свечано отварање ове изложбе заказано је у четвртак, 4. октобра, у 20,30 часова. Улаз слободан.

*

Тијана Којић је рођена 1987. године у Београду.

Дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду 2011.године.

Током досадашњег уметничког рада, остварила је петнаест самосталних (међу којима издвајамо: КРУГ у галерији УЛУСА-а 2013.године, КРУГ/ CIRCLE / LE CERCLE у Културном центру Србије у Паризу 2015.године, СУБЕКУМЕНА у галерији Студентског културног центра 2015.године, Стратум у галерији Графички колектив 2016.године и СКЕПСИС у УЛУС-овој галерији 2017. Године) и више од сто педесет групних изложби у земљи и иностранству (Грчка, Македонија, Босна и Херцеговина, Италија, Бугарска, Швајцарска, Шпанија, Немачка, Мексико, Сједињене Америчке Државе, Француска, Кина).

Стални је члан УЛУПУДС-а од 2012.године и редовни члан УЛУС-а од 2012.године.

Добитница је низа награда и признања из области сликарства, цртежа и графике, међу којима се издвајају: прва награда на конкурсу Ниш Арт фондације, награда Факултета примењених уметности из фонда Александра Томашевића, прва награда за цртеж из фонда Владимира Величковића, две награде за цртеж Златни Остен.

Ради као доцент на истоименом факултету од 2014.године, на предметнима Анатомско цртање 1 и 2.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *