Цитати (III)

Цитати (III)

Јачање маније цитирања великих умова по друштвеним мрежама и отварање сајтова за просљеђивање туђих навода, навео је уредништво СРП-а да се прикључи тој кампањи и створи рубрику посвећену овој моди. Напомињемо да лакомисленији конзументи текстова са нашег сајта неће имати користи од ове рубрике јер цитати, које ћемо у турнусима по десет објављивати с времена на вријеме, не подлијежу просјечном укусу пријатеља и пратилаца с друштвених мрежа. Они су само исјечак из стварно прочитаних дјела па као такви (али и због помањкања патетичностиу у њима) сигурно неће подићи рејтинг преносиоцу.

На то момак одговори у двије ријечи. Прва је била кратак глагол, а друга повратна замјеница –се.
(Дешијел Хемет – Малтешки соко)

Једна од ствари које највише волим код људи је пролазност њиховог живота.
(Чарлс Буковски – Још белешки маторог покварењака)

Све што је казивао поткрепљивао је заклињући се својом савјести, но ја мислим да је са савјешћу у трговаца као с дјевичанством у дроље: велик турбан – под њим хоџе нема.
(Франсиско де Кеведо – Животопис лупежа)

Из разговора са својом изабраницом разабрах да би она у Херодово вријеме била у погибељи: бијаше недужна, то јест глупа. Но како мени не требају жене да ми буду савјетници или пак лакрдијаши, него да с њима спавам, тражим да имају својства што су потребна за ту умјетност. А лећи с ружнима и паметнима исто ти је као да идеш у постељу с Аристотелом, са Сенеком или пак с каквом књигом.
(Франсиско де Кеведо – Животопис лупежа)

Кажу, да се рађа дјечак, кад више љуби мушкарац, а дјевојчица, кад жена више љуби. А шта је тек онда, кад не љубе ни отац ни мајка?
(Клабунд – Борџија)

Бог ће ми опростити, то му је посао.
(Хајнрих Хајне)

Бедан је и скучен идеал писати само за једну нацију…
(Фридрих Шилер)

Не занима ме шта критичари мисле о мојим романима, важан је само број нула иза јединице на мом рачуну у банци.
(Мики Спилејн)

– Ко је? Пријатељ или мушкарац?
(Т. Х. Грејч)

И Гранд Опера постаје занимљиво мјесто кад сам ја у њој.
(Ал Капоне)

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *