Мирослав Гојковић: ДАЛЕКО ОД СУНЦА

Мирослав Гојковић: ДАЛЕКО ОД СУНЦА

Не узбуђују ме растанци. Не заљубљујем се у жене које ме желе, па ме оставе. Не водим унутрашње монологе са пријатељима с којима се не разумијем, које сам вређао или који су ме увриједили. Нити вербалне. Рекао сам што сам имао и више пута их молио да ми кажу шта имају. У миру сам са собом и својом кармом. Не мислим о себи као непогрешивом. Знам да нервирам и жалостим друге једнако колико и они мене. Тако сам остао без гласа.
Немам страх од напуштања, иако ме је отац оставио кад сам био дијете. Здробио сам га у бесаним ноћима и од њега направио пепео, па од њега правио сапун с којим сам прао косу, руке и дупе, какав смо ономад кухали у рату. Преболи жив човјек све. И свакога. Не умре. Али нови дани траже нове борбе.
Грлим јастук понекад кад сам сам, кад осјетим као да ми ријека љубави тече кроз срце и суптилно тијело, да смирим енергију. Једноставно ми нестаје дах од тога, ништа друго. Нема романтике, ни скривених значења. Некад ми цуре сузе; саме од себе крену, иако према њима не осјећам ништа. Након толиких смрти, нико ми више не недостаје, сем тишине.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *