Јадранка Стојаковић сахрањена са гитаром

Јадранка Стојаковић сахрањена са гитаром

Јадранка Стојаковић, чувена кантауторка, сахрањена је у понедјељак у Бањалуци са гитаром док су гробљем у бањалучком насељу Врбања одзвањале мелодије њених пјесама.
Јадранку су на вјечни пут испратили многобројни пријатељи, родбина, колеге и поштоваоци. Академик Миливоје Унковић, казао је да мало ко знао да је Јадранка осим доброг музичара била и добар сликар.
“За Јадранку нашу Јацу музика је била њена најдубља и најосјетљивија исповјест њена животна биографија. Своју земаљску судбину дјелила је са својим великим претходницама Едит Пјаф и Фридом Кало. Из животне пролазности и његове суровости подсвјесно је бјежала у свијет имагинације укојем се осјећала моћно и сигурно”, говорио је Унковић.
Од Јадранке се опростила и Александра Ковачевић-Доминовић, докторица која је бринула о њеном здрављу од повратка из Јапана, преносе “Независне новине”.
“Мила моја Јацо опрости ми што сам те једног дана морала ражалостити и рећи да болујеш од тешке болести, за коју се у цијелом свијету не зна од чега настаје нити је пронађен лијек. Дошла си до мене пуна наде и вјере да ти могу помоћи са пуно идеја шта ћеш у животу даље да радиш након свог повратка из Јапана. Данас смо обе губитнице ти си изгубила своју животну битку а ја сам изгубила још једног болесника који ми је био попут пријатеља”, казала је Алесандра Ковачевић Домјеновић.
Сахрана је одржана на гробљу у Врбањи, али не у Алеји заслужних грађана како је планирано, јер је из градске управе стигла одбијеница за тај чин, из разлога што још увијек не постоји правилник о сахрањивању на поменутом дијелу гробља.
Недељко Милаковић, директор Градског гробља Бањалука казао је да Алеја заслужних грађана на којој је требало да буде сахрањена Јадранка Стојаковић још није заживјела.
“У току је израда процедуре, на који начин се бира ко ће бити сахрањен у Алеји заслужних грађана. Јадранка је сахрањена на једној парцели Градског гробља која се налзи у самој близини Алеје заслужних грађана. На видном мјесту на којем је и заслужила да буде “, истакао Милаковић.

Комеморација

У Народном позоришту Републике Српске одржана је комеморација на којој су се пријатељи и колеге опростили од познате југословенске кантауторке Јадранке Стојаковић.
Колеге музичари и позоришни радници, представници политичког и друштвеног живота одали су јој почаст минутом ћутања.

Остатак чланка погледајте на: Banjalukalive.com

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *