Изложба цртежа Иванке Живковић у Приједору

Изложба цртежа Иванке Живковић у Приједору

Драги посјетиоци нашег сајта,
обавјештавамо Вас да ће се у петак 5. октобра, с почетком у 20 часова у просторији Галерије Сретен Стојановић у Приједору, свечано отворити изложба цртежа госпође Иванке Живковић, професорке Факултета ликовних уметности у Београду.

Професорка Иванка Живковић радила је као члан и руководилац радова и екипа на конзерваторско – рестаураторским радовима у многим нашим манастирима од 1956. до 1992. У периоду од 1969. до 1985. године копирала је фреске за Галерију фресака у Београду.
Радила је на ФЛУ у Београду од 1974. до 2002. године, где је пензионисана у звању редовног професора. На Факултету је била продекан у два мандата, од 1981. до 1984. године, и вршилац дужности декана 1984. године. Хонорарно је осам година радила у звању професора на Академији лепих уметности у Београду.

Поред бројних самосталних изложби, излагала је на око стотинак колективних изложби у земљи и иностранству. Учесник многих колонија у земљи и иностранству, где јој се налазе и бројна дела, нарочито слике.

Награђивана је у више наврата: 1964 Сомбор, Награда на 4. Југословенској ликовној сцени; 1978. Salsomaggiore Terme, Италија, Златна медаља за уметност; 1983 Ровињ, Grisia, плакета; 1983. Београд, Спомен плакета ФЛУ са повељом.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *