КУЛТУРОМ ЗА ЖИВОТ Умјетници се удружили да помогну самохраној мајци

КУЛТУРОМ ЗА ЖИВОТ Умјетници се удружили да помогну самохраној мајци

Удружење грађана “Култура култури” Бањалука организује 12. априла у холу “Дома омладине”, са почетком у 19 сати, хуманитарно вече “Културом за живот”, са циљем прикупљања новчаних средстава за лијечење тешко обољеле мајке Сњежане Плавшић и њеног 10-огодишњег сина.
Средства ће се прикупљати од продаје књига, стихова, цртежа, слика и рукотворина.
Сњежана Плавшић- Ђуровић, самохрана мајка, обољела је од карцинома грлића материце, а дјечак је, нажалост, од рођења лијечен од ријетког облика тумора. Ова мала породица нема стална примања, јер Сњежана (41), откако се породила, због бриге о сину не ради.
Пријатељи манифестације су Удружење за промоцију и популаризацију књижевности “Императив”, Издавачака кућа “Имприматур”, “Арт простор” Ене Митровски, портал “Културиште”, Асоцијација слободних артиста – неформално удружење, УГ “Заједно” – удружење за подршку породицама, лицима и заједници у менталном здрављу, а вече подржавају Академија умјетности Универзитета у Бањалуци, УДАС – организација ампутираца, Школа цртања и сликања “Драгаш”, те “Попарт Маркет” и ДИС позориште младих.

Чланак преузет са www.srpskainfo.com

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *