Библиотека Атрибут: Емил Зола – КАКО СЕ УМИРЕ

Библиотека Атрибут: Емил Зола – КАКО СЕ УМИРЕ

Поштовани књигољупци,

четврти наслов Библиотеке Атрибут је ту! Омнибус прича Емила Золе Како се умире је истинска ријеткост, штиво прилично непознато и бољим познаваоцима опуса ”оца” европског натурализма.

Свој примјерак можете поручити контактирањем издавача на besjeda@blic.net или чланова наше редакције на мејл srpcasopis@gmail.com. Такође, исти наслов ћете ускоро моћи купити у свим боље опремљеним бањолучким књижарама, Антикварници Рамајана и на штанду у ТЦ Зенит (Игор). Пунктови у другим градовима биће накнадно назначени.

Циљ ове дуго осмишљаване едиције је био обједињавање онога што се од књижевности и очекује тј. да се искреној читалачкој побуди за спознајом понуди достојна литерарна материја. Иако живимо у вријеме кад највише пажње привлаче клишеирани бестселери (исповијести људи сумњиве прошлости и садашњости те којекаве теорије завјере) ми нисмо себи могли допустити луксуз слијеђења моде. Не рачунајући неекономски поглед на свијет који би сваки човјек од овог заната морао да узгаја, нас је на ову утопијску и, многи ће рећи, старомодну мисао потјерала савјест! Да, савјест! Оно што се данас често губи у колоплету издавачке исплативости и ентузијазма мањине.

Да се не забораве великани који су својим талентом издигли националну али и књижевност уопште до пиједестала умјетности, ову иницијативу сарадника окупљених око СРП-а, часописа за књижевност и умјетност, препознао је као пожртвованост и подржао госн Ненад Новаковић. Резултат наше сарадње је испред Вас: ИП Бесједа из Бања Луке има ново мезимче – Библиотеку Атрибут!

Библиотека Атрибут је осмишљена као едиција посвећена мање познатим остварењима литерарних магова из различитих епоха с којима се жели уложити приговор на вето неумољивог тржишта које је наметнуло читаоцима на увид само најатрактивнија дјела истих. Сходно томе, ова библиотека доносиће, уз заборављене бисере домаћих аутора, пробрана дјела свјетске књижевности од којих ће многа бити и по први пут преведена на наш језик.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *