Промоција часописа „Срп“ 7. јуна у клубу „Трибина млaдих” у Новом Саду

Промоција часописа „Срп“ 7. јуна у клубу „Трибина млaдих” у Новом Саду

Промоција часописа „Срп“ биће одржана у петак, 7. јуна у клубу „Трибина млaдих”, с почетком у 19 часова. На промоцији ће говорити Милан Милошевић, Ена Митровски, Ренато Ракић, Душан Петровић, Растко Лончар и Александра Обрадовић.

У сарадњи са Културним центром Новог Сада, редакција часописа „Срп“ организује промоцију свог најновијег, петог броја.

О часопису ће говорити његов главни и одговорни уредник Милан Милошевић, те чланови редакције: академски сликар Ренато Ракић и књижевница Ена Митровски. Књижевнокритички осврт на овај издавачки подухват даће Душан Петровић, док ће поетски део вечери уприличити сарадник часописа песник Растко Лончар. Програм ће водити Александра Обрадовић.

„Срп“ је часопис за књижевност и уметност, са седиштем у Приједору и Бањој Луци. Основан је од стране групе ентузијаста који су желели слободан и независан простор за уметност, отворен за све и разумљив свима, не губећи из вида питање квалитета. Круг сарадника овог часописа је кроз својих пет садржајних бројева премашио оквире регије у којој је рођен и окупио афирмисане и неафирмисане ауторе из неколико земаља, постајући тако још један изванредан пример књижевноуметничког развоја штампане речи која ни у нашем времену не губи примат. Значај овог часописа се огледа понајвише у симбиози критичке свести према питањима савремене књижевности и доследног освртања на књижевноуметничку традицију без које ова прва не би била то што јесте. Захваљујући таквом концепту, „Срп“ се показује као актуелан и важан производ књижевне мисли нове генерације.

Чланак преузет са https://www.kcns.org.rs.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *