Библиотека Атрибут: Емброуз Бирс – ЈЕДИНИ ПРЕЖИВЈЕЛИ

Библиотека Атрибут: Емброуз Бирс – ЈЕДИНИ ПРЕЖИВЈЕЛИ

Поштовани књигољупци,

Библиотека Атрибут не посустаје са изненађењима! Седамнаести наслов је пред Вама, и то какав! Богат опус најомраженијег Американца 19. вијека (након Абрахама Линколна) морао се ваљано и представити пратиоцима Атрибутових активности! Поносни смо на резултат свих оних који су учествовали у превођењу досад непревођених пјесама, аутобиографских и хорор прича, есеја, чланака и фантастичних басни Емброуза Бирса, пројекту који смо објединили под сасвим одговарајућим називом Једини преживјели. Посвећеност циљу видљива је и голим оком: ово је најобимнија књига у нашој едицији!

Емброуза Бирса најлакше је представити преко надимака и придјева којима је био етикетиран од стране савременика („Ђаво”, „песимистичка машина”, „луди Бирс”), али најпотпунији опис је ипак дало уредништво Политикиног забавника који су га 1989. (и његов фамозни Ђаволов речник) представљали кроз рубрику Само за оне који то воле опоро. Рубрика је постојала само три броја и била је маштовито илустрована, у складу са пишчевим дешифровањем овоземаљских благодјети (нпр. БАТИНА = мелем; привија се на будалу по глави и леђима).

Свој примјерак можете поручити контактирањем члановa редакције на мејл srpcasopis@gmail.com. Исти наслов ћете убрзо моћи пронаћи у Антикварници Рамајана и свим боље опремљеним бањолучким књижарама тј. онима који држе до свог доброг гласа. Пунктови за набавку Атрибутових издања у другим градовима биће накнадно назначени.

https://www.facebook.com/srpcasopis/photos/a.2185928571682110/2878188939122733/

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена Потребна поља су означена *